לא מקבלים את בן הזוג

חדשות כיפה הרב דוד לוי 09/11/22 19:13 טו בחשון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב, אני בת 24 ובן זוגי בן 30.

יש בנינו שיחות עמוקות על דת, כבר דיברנו על חתונה, על כך שנשמור שבת ביחד וכדומה. המשפחה שלי לא מקבלת אותו, משום שהם טוענים שהוא לא מתאים לי ולא ברמה שלי. אני רואה בו דברים טובים, שטובים לי וטובים לאבא לילדים העתידיים שלי בעזרת השם.

אני לא יודעת מה לעשות, האם ללכת נגד המשפחה שמעניקה לי הכל? אני לא רוצה לוותר על זוגיות שעושה לי טוב בשביל לרצות אחרים, המצב הזה נורא קשה לי ואני מרגישה שאני נכנסת לדיכאון.

אני באמת לא יודעת מה לעשות ואשמח לדעתך.

תודה

תשובה

שלום לך,

אם אתם שומרים על איסור נגיעה ומסכימים ביחד על שמירת שבת כשרות נידה ומקום חינוך הילדים - אז תתקדמו לחתונה בהקדם.

תקשיבי היטב לנימוקים של הוריך, תחשבי עליהם ובסוף תקבלו החלטה שלכם.

המקור הוא בשולחן ערוך יורה דעה סימן רמ סעיף כה

בהצלחה ויפה שעה אחת קודם

דוד לוי