קריאת שמע שעל המיטה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 14/06/23 10:13 כה בסיון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב, 1) האם כאשר מתכוונים לישון בבוקר / בצהריים כי לא יושנים בלילה או יושנים מעט בלילה מברכים ברכת קריאת שמע שעל המיטה? 2) האם כאשר קמים מהשינה ואז רוצים לחזור לישון, האם צריך לברך שוב קריאת שמע שעל המיטה? והאם זה משנה אם קמים מהמיטה או רק מתעוררים ונמצאים במיטה וגם האם זה משנה לאיזה פרק זמן מתעוררים? כלומר האם ניתן לברך יותר מפעם אחת ביממה על קריאת שמע שעל המיטה אם הולכים לישון בכמה פעמים? 3) אם לא בטוחים שיהיה ...אפשר להירדם, האם לברך קריאת שמע שעל המיטה? תודה מראש, אמיתי

תשובה

שלום לך

1. לא. קריאת שמע על המיטה היא אך ורק כאשר הולכים לישון שנת קבע בלילה.

2. לא צריך לברך שוב. לא מברכים יותר מפעם אחת ביום.

3. אומרים ורק את ברכת 'המפיל' אומרים בלי שם ומלכות'.

בברכה

דוד לוי