מכירת חמץ

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/03/23 08:58 כט באדר התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב, שאלה לגבי מכירת חמץ. אחותי שגרה בשכירות סמכה על ההורים שלי שיעשו לה מכירת חמץ, ההורים שלי לא עשו לה כי חשבו שהיא עושה. האם מותר לה לאכול את החמץ? הרי יש כאן סוג רשלנות מצידה..

היא עשתה ביטול חמץ וכו׳ ..

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

חמץ ממש - כמו שקדי מרק, אטריות וכד' אסורים מדין חמץ שעבר עליו הפסח.

תערובות חמץ, שלכתחילה לא חייבים למכור - מותר.

להלן טבלה של כושרות - מה שכתוב שם שחייב במכירה צריך לזרוק מפני שהוא חמץ שעבר עליו הפסח.

מה שכתוב שם להצניע - מותר לשימוש אחרי פסח.

https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=51171&lang=HEB