צדקה מפוקפקת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/11/22 11:02 ח בחשון התשפג

שאלה

שלום הרב,

אני משתדלת לקיים את מצוות הצדקה כמיטב יכלתי וכשאני יכולה אני נותנת למקבצי נדבות אוכל וכסף, שאלתי היא, מה עושים כאשר אנחנו יודעים שיש סיכוי גדול שהצדקה שלנו, הכסף שניתן יהיה לקניית סמים ואלכוהול, כשיהודי/יה מתחננים בפנינו לכמה שקלים ואנחנו מבינים שכנראה הכסף ילך למטרות שאנחנו לא דווקא רוצים לספק לאדם הזה, האם לתת כסף? האם לסרב?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

להשתדל לתת מוצרי אוכל או לבוש וכדו' ולא כסף ממשי. אלא א"כ מדובר בסכומים קטנים מאד.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ