קריאת שמע שעל המיטה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 14/11/22 09:40 כ בחשון התשפג

שאלה

שלום, אני ממש מנסה בזמן האחרון להתמיד בקריאת שמע שעל המיטה , חיפשתי על זה קצת באינטרנט על ההלכות ואני קצת מסתבכת ולא ממש מבינה אשמח אם יסבירו לי בפשטות את החוקים לזה .

לאחרונה התחלפו לי השעות ואני ישנה רק לקראת 5:30 , 6:00 בבוקר אז אני משתדלת לקרוא את הברכה כבר בשעה שתיים או שלוש בלילה ללא שם ומלכות בברכת המפיל אחרי זה ראיתי שאמרו שאם לא נרדמים ישר אז לקרוא ללא ברכת המפיל בכלל ויש כאלה שכתבו לקרוא את ברכת המפיל לפני חצות הלילה ואת שאר הברכה אחרי אבל אני לא ממש מבינה מה הכוונה , לעיתים קורה שאני מפספסת בשעה וכבר מגיע עלות השחר ואני לא יודעת אם לקרוא או שעדיף שלא אשמח אם יסבירו לי לפרטי פרטים בצורה פשוטה .

חשוב לי ממש להצליח בזה ולא לוותר לעצמי ואני ממש נלחמת עם עצמי כל לילה לא להירדם עד שאני לא קוראת , תודה רבה רבה לעונה

תשובה

שלום וברכה,

את נוהגת נכון.

מי שישן בבוקר אומרת את קריאת שמע שעל המיטה אחרי חצות הלילה.

אין לך מה לומר את ברכת המפיל כי אינך הולכת לישון. ואם את הולכת לישון בלילה , אחרי חצות, אז אומרים אותה ללא שם ומלכות.

בהצלחה

דוד לוי