100 ברכות לנשים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/03/08 13:53 כו באדר א'

שאלה

בס"ד

שלום וברכה,

1. האם אישה שהתפללה תפילת ערבית בלבד ביום מסויים, נחשב שהתפללה באותו יום או שהתפילה נחשבת כשייכת ליום המחרת?

2. האם נשים אכן מחוייבות במאה ברכות ביום כמו הגברים? שהרי קשה להגיע למאה ברכות, כיוון שאישה לא מחויבת בשלוש תפילות, בציצית, תפילין וכו', וכמו כן אישה ספרדייה גם לא אומרת בשם ומלכות את ברכות קריאת שמע..אז איך אפשר להגיע לזה??

3. אם הוספתי וקראתי קטע מסוים בתפילה שלא נהגתי לומר, 3 ימים ברציפות, כגון שירת הים, האם זה נחשב כנדר?

תודה רבה!

תשובה

ב"ה

שלום.

1)תפילת ערבית נחשבת ליום המחר . (בדיוק כמו שתפילת ערבית של שבת היא של שבת ).
2)זו מעלה גדולה וזכות גדולה לברך בכל יום 100 ברכות. וזו תקנה עוד מימי דוד המלך.
נכון הוא שאפשר להגיע בקלות ל100 ברכות אם מתפללים 3 תפילות ביום בציבור.
נשים שמתפללות 2 תפילות או תפילה אחת יכולות להגיע בקלות למאה ברכות ע"י השלמה בברכת המזון ובברכת הבהנין שהכל מזונות ברכת הריח אשר יצר וכדומה.
3)לא נחשב כנדר. ותמיד טוב לומר לפני כן "בלי נדר".

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.