1. נשים 2. דירה מעורבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/10/09 14:01 כו בתשרי התשע

שאלה

שלום,

ראשית ארצה להודות לכל העוסקים במלאכה... זוהי מלאכת קודש לקרוא ולענות ברצינות יתרה לעשרות האנשים עם בעיות שונות! עלו והצליחו.

ישנם כמה שאלות חשובות. באמת מטרידות:

1. אני יוצאת כבר שנים לדייטים בציבור בדתי לאומי.

לאחרונה נתקלתי בבחור תורני, חכם ועוד כמה תכונות טובות. שהיתה לו דעה מאוד חזקה והחלטית על נשים.

בתחילה חשבתי שלא הבנתי נכון אך לאחר 5 פעמים של הבהרות נראה שלא טעיתי:

האישה רודפת אחרי הגבר- הוא משלם, מסיע, מחזיר וכ'ו (עושה פתח) והיא רודפת אחריו. ושזה טבע האישה.

בנוסף,הוא טוען שנשים צריכות גבר ש"ישלוט" בהן. ניתן לעשות דיון אם היא חושבת אחרת ועדיין הוא יהיה המילה האחרונה.מה שהוא אומר היא חייבת לעשות. יש תפקידים ברורים של איש ואישה.

היא מטפלת בילדים ועושה את כל מטלות הבית. (יכולה לעבוד- אך לחזור מוקדם כדי לתת לבעלה ולילדים אוכל וכ'ו). הוא יעבוד, יפרנס ו"יעשה אותה מלכה", יקנה לה מלא תכשיטים, ידבר איתה, יקשיב לה- ועוד כל מיני תכונות אנושיות, חיוביות ולגיטימיות.

הוא אמר שהוא הולך לשיעורים של רבנים וכ'ו.

יש פה רעיון יפה של משפחה אוהבת. ילדים שזוכים לראות את אמא שלהם- לא "ילדי מפתח" וכ'ו. אך העניין שנשים לא מחליטות. שהן צריכות תמיד את דעת בעלן- לא כבחירה אלא כחובה מוגמרת.

ושהבעל הוא זה שיחליט!

כששאלתי אותו מה יהיה על הבת שתהיה לו. האם הוא מוכן שבעלה יעשה לה את ה"דיקטטוריה" הזאת? והוא ענה שכן.זה נורא טיבעי ונכון.

האם זה נכון? זה חלק מהתנ"ך?זה חלק באמת אני אמורה להאמין שעשרות אלפי שנים נשים חיו ככה?

ואם כן אז בטח היו להן תחבולות את דרכים צדדיות כדי להזיז את דעת בעלן.

אני מרגישה כרגע כמו אישה מוכה, נחותה ואחת שלא יכולה לחשוב לבד.

אשמח להבהרה.

2. אני גרה רחוק ממקום לימודי וישנה אפשרות שאשן אצל חברה. היא גרה בדירה עם עוד בן ובת. וכולם רווקים.

האם זה בסדר שאבוא לישון בחדר של חברה שלי? (לכל אחד יש חדר נפרד).

האם ישנו הבדל אם אהיה שם באופן חד פעמי או קבוע??

נ.ב אני שואלת את השאלות האלו לא כשאלת רב. אלא כשאלה הלכתית. אני רוצה לדעת מה דעת ההלכה אומרת ומסבירה על כך ולא הדעה האישית.

סליחה על השאלה הארוכה.

המשך יום טוב.

חורף נעים:-)

תשובה

בס"ד
שלום רב,
מקומה ותפקידה של האישה בבית ובמשפחה הוא נושא הלכתי אבל גם תרבותי, תלוי בתקופה ובמקום.
לכן אין אפשרות לפסוק הלכה חד משמעית ואחידה בנושא. עיון בדבריהם של רבנים שונים, ממגזרים שונים, מציג דרכים ותפיסות שונות בנושא.
הרעיונות שאת מציגה מפיו של הבחור שלך, מעוגנים בדבריהם של רבנים מסוימים.
עם זאת יש רבנים רבים שלא יסכימו לדעות אלו.
לכן הבחירה חוזרת אליך. אם חיים כאלה נראים לך - את יכולה לבחור במועמד הזה.
אם חיים כאלה לא נראים לך - תשכנעי את הנ"ל לשנות עמדותיו או חפשי מישהו אחר.
(צריך לשאול האם אין משהו שתלטני באופיו של הבחור שמביא אותו לאמץ דעות כאלה).
ההערה שלך על ה-"תחבולות" של נשים נכונה מאוד. מי שיש לו טביעת עין, יכול לראות זאת בכל מקום שמתנהגים בצורה שלא מתחשבת באישה.
באשר לדירה "מעורבת" זוהי תקלה נוראית שאסור בכלל להתקרב אליה.