הרהורים שלא ברצוני

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/06/19 09:51 ט בסיון התשעט

שאלה

לפעמים באים לי מן הרהורים כאלה שאני לא שולט בהם ואני מפחד שמהם יצא זרע(שאלתי אותל שאלה שקשורה לזרע ותודה על התשובה מאוד עזרת)יש פיתרון לזה?אני מנסה כל הזמן לחשוב על דברים אחרים אבל זה עדיין בא וזה לא בשליטתי.תודה על העזרה מאוד מעריך

תשובה

בס"ד

שלום רב,

'כניסה' של הרהור אינה עבירה. זה קורה לכולם. השאלה היא מה עושים בהרהור ש'נכנס' לראש. האם נותנים לו מקום או שמנסים להסתלק ממנו. הביטוי: 'הרהורי עבירה קשים מעבירה' מתייחס למי שממשיך לפתח וגלגל בראש הרהורי עבירה.

צריכים להיות מודעים למה שיש לנו בראש. כשנכנס הרהור עבירה, להגיד: 'קורה לי משהו שמחייב אותי להגיב'. הראש שלנו תמיד חושב, לכן אי אפשר 'לגרש' הרהורים. הרצון לגרש אותם רק מעמיק את נוכחותם.

הדרך היא להזמין לראש הרהורים אחרים, חיוביים, כאשר הראש מתמלא בהרהורים טובים ממילא מסתלקים הרהורי היצר.

זו המשמעות של דברי חז"ל שהתורה היא תבלין ליצר הרע.

אבל לא חייבים דווקא להרהר בדברי תורה. מי שלא רגיל בדברי תורה עדיף שיהיו לו דברים אחרים לחשוב עליהם, שיש להם כוח למלא את הראש כדי לסלק הרהורי עבירה. חשוב שיהיו הרהורים בדברים ששמחים לחשוב עליהם. תכין לעצמך מראש 'מאגר' של נושאים שאתה אוהב להרהר עליהם.

מחשבות על העתיד: תכניות לחופש, לשעות הפנאי וכד'

זכרונות נעימים מהעבר...

כל אחד צריך לחשוב על דברים שמתאימים לו, שהוא שמח לחשוב עליהם ויש להם כוח לסלק את המחשבות השליליות.

בהצלחה!