תת מודע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/09/09 18:14 כז באלול התשסט

שאלה

שלום. רציתי לדעת איפה מוזכר משהו על חשיבה חיובית או בכוחו של התת מודע אם זה נוגד תיהדות למה צריך לחשוב חיובי אם אלוקים קובע גם ככה מה יהיה , האם אלוקים לא עוזר לאנשים שלא חושבים חיובי ,ואם אני חושב חיובי ומצליח במשהו האם זה נקרא ``כוחי ועוצם ידי`` כי עשיתי את זה ע``י חשיבה חיובית ואמונה חזקה שזה הולך להיתגשם אני מאווד מבולבל מהנושא וברצוני להגיד שאני אדם מאמין באמונה שלמה באלוקים . אודה לך אם תוכל לעשות לי סדר בראש.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אמונת ישראל היא השורש האמיתי של החשיבה החיובית. בשונה מהמושג 'חשיבה חיובית' בכל מני שיטות של מודעות, אצלם החשיבה החיובית כאילו מחוללת תוצאות מצד עצמה, בישראל חשיבה חיובית היא הכרה שיש בורא ומנהיג לעולם והוא רוצה בטובת בריותיו.
כל תפילה וכל פניה אל ד' מתוך בטחון בחסדיו זו חשיבה חיובית.
החשיבה החיובית שלנו אינה תלושה מהאמונה אלא היא בתוך הפניה אל ד' - לכן כאשר אתה רוצה לחשוב חיובי תעשה זאת על ידי שילוב של אמונה (=בטוב ד') ותפילה (=בקשת הדבר מאת ד'). אז גם תדע שאם הרצון שלך נענה אין זה אלא חסדי ד'. אתה לא תראה בכך 'כוחי ועוצם ידי' אלא תשמח ותודה לד' על הטובה שגמל אתך.