תשעת הימים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/07/13 17:41 כט בתמוז התשעג

שאלה

בס"ד

רציתי לשאול לגבי תשעת הימים האם מותר לגהץ בגדים ולסדר את חדר הארונות? האם מותר לנקות את הבית חלונות ומקרר מקומות שלא מגיעים ביום יום בשל העבודה ובימים הללו אנחנו בבית?

בציפיה לגאולה

תשובה

שלום!

אין לגהץ בתשעת הימים לאשכנזים, ובשבוע שחל בו לספרדים (שו"ע או"ח תקנא, ג).

סידור הבית וניקיונו - גם בדברים שלא מגיעים אליהם ביום-יום מותר.

יש מנהג לנקות את הבית בתשעה באב, מתוך ציפייה שמהרה יבנה המקדש, ורוצים להכין את הבית לכבוד בואו של משיח.

כל טוב!

*התשובה ניתנה ע"י חתן הרב.