תשעת הימים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/07/11 17:58 כד בתמוז התשעא

שאלה

האם מותר בתשעת הימים לשהות במלון לצורך ביקור בכותל ובאתרים כמו הר הזיתים?

קניית בגדי שבת או ארועים שלא ברור אם ניתן להשיגם לאחר מכן מותרת אולא?

אשמח לקבל תשובה בהקדם

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בשונה מנטילת לולב בסוכות או אכילת מצה בפסח = חובות ´האברים´, מצוות שאנו מקיימים אם נבין או לא נבין, אבלות ´בין המצרים´ היא חובת ´הלב´ לפני הכל.

נשאל את עצמנו - אם היינו, חלילה, אבלים על בן משפחה קרוב - האם היינו יוצאים למלון? האם היינו מתכננים קנית בגדים? נקודת המוצא חייבת להיות - שאנחנו באמת כואבים את חורבן המקדש, שאנחנו בימים אלו מזדהים עם אלפיים שנות גלות, השפלה ונדודים של אבותינו.

אפשר כיום לנסוע מכל מקום בארץ, להגיע לירושלים ליום סיור - וזה בהחלט ראוי - במקומות הקדושים, אבל אין הכרח ללון במלון - אפשר באותו יום לשוב הביתה.

הלכות ´תשעת הימים´ או ´שבוע שחל בו תשעה באב´ צריכות להיות מיושבות בלבנו כהזדהות עמוקה שלנו ולא כדרישות חיצוניות של מסגרת ההלכה.