תשעת הימים לבגדי תינוקות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/07/02 16:22 ב באב התשסב

שאלה

שאלותי הם לגבי תשעת הימים.

1) קניתי לפני ר"ח בגדים חדשים לביתי התינוקת. אלה בגדים פשוטים ליום יום ויש בהם צורך. האם מותר לי להלביש לה את הבגדים? עלי לציין שאני נהנית לראות אותה עם בגדים חדשים.

2) עוד באותו נושא. האם דיני האבלות חלים גם על קניית צעצוע? (גם, בהנחה שקניית הצעצוע המסויים הזה ישמח אותי)

תודה.

תשובה

בס"ד

1- עדיף אחרי תשעה באב. זה לא מתאים לתקופה זו. זה מסיח את הדעת מהאבלות. ואנו צריכים להיות מרוכזים בבעיה ולנסות לפתור אותה.
אם אין לך בגדים אחרים לתינוקת. (ואני מניח שיש) צריך לכבס קודם את הבגדים ולא לגהץ שלא יראו חדשים ומגוהצים. ללכת עם בגדים חדשים מגוהצים זה כמו התרסה על האבלות.

2- כנ"ל.