תשובה תפילה וצדקה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/08/10 17:30 יז באלול התשע

שאלה

לרב שלום, המשפט- "תשובה תפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזרה". האם הדבר העיקרי ביותר זה התשובה,אם אדם בוחר לתת צדקה ולהתפלל האם גם אז ה' יכל לבטל את הזגרה שנגזרה? ואם התשובה היא העיקר אז מדוע המשפט מציין את שני הגורמים האחרים?

תשובה

בס"ד
על מנת להעביר את רוע הגזרה צריך את שלשתם. הם כתובים לפי סדר חשיבות:

הכי חשובה, התשובה - פרושה הסתלקות מוחלטת מהחטא. מפני שאם לא מוכנים להתרחק מהעבירה ומתחייבים שלא לחזור אליה, איך אפשר לבקש מחילה.

השניה בחשיבותה, התפילה - מפני שכל חטא הוא גם התרחקות מד' - והתפילה מחזירה את החוטא אל ד', בתפילה הוא שב ומרגיש את קרבת ד'.

האחרונה (אבל גם היא חשובה מאוד!) הצדקה - במתן הצדקה אני מוכיח שהרכוש שיש לי לא מיועד רק לעצמי אלא גם לאחרים, אני מבקש לעשות מצווה ברכוש שלי.