תשובה למי שהיה נגד הסכם אוסלו

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/03/02 14:53 יז בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

לשיטת הרב, אנשים שלא נתנו יד ורגל (כמו הרב ב"ה) אין להם סיבה להתפוצץ בפיגועים / לעשות תשובה- לפחות לא תשובה השונה מהתשובה היום יומית שלהם (הדגש על האפשרות השניה)

תשובה

בס"ד

כולנו בסירה אחת.
כולנו ערבים זה לזה.
אין מי שלא שותף בצורה זו או אחרת לענין.
מי בפועל,
מי בהסכמה בשתיקה.
מי במחשבה שבלב.
מי בספקות.
מי באדישות.

כל אחד צריך לחשוב בליבו איפה לחזק את האמונה שלו.

צריך לחזק את האמונה עד כדי כך שכל מי שיפגש איתך יתעורר באמונה של אומץ גדול. צריך בשביל זה לעורר אמונה אדירה.
צריך את האמונה הזו להפיץ כמו שאברהם אבינו הפיץ את האמונה שלו.

השאר זה כבר חשבונות של ה' שיודע לחשב חשבונות יותר טוב מאיתנו.
העובדה שאלוקים יודע לחשב יותר טוב מאיתנו מה צריך לעשות לא מונעת אותנו מלצעוק אליו בכל פה:
"אבינו שבשמים רחם עלינו".
והצעקה עוזרת.

-------

נתפוס בענין זה את דרכו של משה רבינו. נעשה הבדל בין הדיבורים עם ה' לדיבורים עם עצמינו.

נאמר לעצמינו:
היינו טיפשים. אין לנו מה לבוא בטענות לאלוקים. אנחנו הבאנו על עצמינו את כל הרע הזה.

כלפי שמים נאמר סניגורה גדולה על עם ישראל.

נאמר לאלוקים:
אלוקים טעינו!
אבל בגלל זה לא צריך להתפוצץ ברחובות.
רחם עלינו.