תרומת אברים ממת2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/01/02 10:47 ט בשבט התשסב

שאלה

הרב ענה ש "אין בעיה לתרום אברים להצלת חיים, אבל מי שתורם את אבריו מחיים לא יכול להיות בטוח שזה לא ישמש למחקר וכד' וישתמשו בזה בדרך הראויה".

אין לי בעיה אישית שישתמשו באיברי באופן לא ראוי.

מדוע שיהיה לי איכפת לאחר מותי מה קורה לגופתי שגם כך תירקב ותתפרק?

תשובה

בס"ד

כשגופה נרקבת ומפרקת היא לא נעלמת - היא חוזרת לבסיסה וממנה חוזרים חיים חדשים.
בלי הכוח הזה לא הייתה יכול לקטוף שום פרי מהאדמה. אילולי כוחות החיים של יצורים קדומים, צמחים או בעלי חיים הקבורים באדמה לא היה צומח כלום באדמה - היא היתה חולות וחולות בלבד.

העובדה שכל היצורים שמתו התפרקו נרקבו ונקברו באדמה מאפשרת לנו היום לחיות. אם הם היו נשרפים וכד' - לא היו היום חיים.

מילת המפתח בשמירת העולם היא "מיחזור", מיחזור של נייר, מיחזור של פלסטיק מחזור של מתכות קבורה של אשפה וכד' רק כך נשמור על עולמינו.

כך גם עם האדם. אם אדם בא מהעפר וחוזר לעפר העולם מתגלגל בדרך נכונה והלוך ועולה מעלה מעלה.
אדם אנוכי שמעונין רק בעצמו - יאמר מה איכפת לי!
אדם שמעונין בהמשך - בעולם שיבוא אחריו. בעולם הבא - ידאג לכך שגופתו תקבר באדמה.

זכור!!
החיים לא נפסקים עם המוות. יש חיים אחרי המוות והעולם ממשיך.

גם לנשמתו של האדם יש "מיחזור" והיא ממשיכה את פעולתה, ואין היא יכולה להמשיך פעולה בעל הגוף שלה החליט להפסיק את הפעולה באמצע על ידי שריפת הגופה וכד.
אם אדם תורם את אבריו לאנשים חיים ובסוף זה נקבר - לבריאות.
אם אדם תורם את אבריו למכון מחקר שמזלזל בהם ולא מחזירם את העפר - אל מקומם - הוא רק מזיק לעצמו.