תרומות אברים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/01/02 12:09 יח בטבת התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שמואל אליהו שליט"א

א.האם לפי ההלכה מותר לתרום אברים של נפטר?

ב.אם כן איזה אברים מותר לתרום ?

ג.והאם אם אתה תורם אברים של נפטר אתה עושה מצווה כי אתה מציל חיים מישראל אז למה הרבנים לא מוצאים פסק הלכה שמתיר לעשות כך ?

ד.האם יש איסור לתרום אברים לערבי?

תשובה

בס"ד

שלום

זו שאלה קשה מאוד
בעקרון צריך להיות רב נוכח בפועל בכל מקרה של תרומת איברים כיון שצריך להיות בטוחים בקביעת המוות לפני שלוקחים אברים מהאדם. שלא יווצר ח"ו מצב שבגלל החיפזון להציל חיים של מישהו אחד נקצר את חייו של מישהו אחר.
לצערינו אין היום בטחון כי כך אכן קורה בכל המיקרים ולכן אין אנו ממליצים לאדם לחתום על טופס תרומת אברים כולל אלא רק כשיש מישהו שמפקח.

לגבי השאלה על סוג האברים - אין הבדל בסוג האבר - כל מה שמציל חיים מותר.

ובחרת בחיים!