תקופת שיפוצים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/05/06 22:44 יח באייר התשסו

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה

בביתינו שבמעלה אדומים לשם נעבור בעוד כחדשיים בעזהי"ת יהיו משפצים יהודים וגם אנחנו נגיע כמובן שישתו בבית תוך כדי ואולי גם יאכלו ובבית עדיין אין מזוזות . האם יש צורך לקבוע לפחות מזוזה בפתח הבית ומה לגבי קביעת מזוזה בעת חנוכת הבית בע"ה?

שאלה נוספת בבקשה

האם בכיור שנמצא קרוב לפתח היציאה מהשרותים שיש שם גם אמבטיה אפשר ליטול ידיים וברך

כמובן מחוץ לחדר

אפשרי מעל השיש של הכיור למקם חציצה אבל למרות זאת האסלה הממוקמת מיד לאחר הכיור בולטת בכעשרים ס"מ יש אפשרות למקם כיור מחוץ לאמבטיה אבל העלות גבוהה מדי עבורנו

לתשובותיו של כבוד הרב אודה מאוד בכבוד רב

שי חיים ומרים צור הירש

תשובה

שלום וברכה
אין חובה לקבוע מזוזה קודם כניסתכם למקום אם אין אתם ישנים שם. אם ישנים - יש לקבוע מזוזה.
ניתן לברך שם אם מכסים את מכסה השרותים.

כל טוב ויישוב טוב