תפלת מנחה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/03/11 17:15 י באדר ב'

שאלה

שלום אשמח לדעת מה זה תשלומי שחרית שהתשובה יותר תהיה פשוטה מה זה אומר לא התפלל שחרית בגלל אונס מה זה אומר להתפלל פעמיים מנחה אותו הדבר פעמיים בשעות שונות ? אשמח לדעת אם לא התפלללתי שחרית ואני בדרך כלל לא מתפלל כי לאט לאט אני ניכנס לדת אני יכול להתפלל מנחה ? ומה זה אומר פעמיים ואחרי זה תשלומי שחרית תודה לכל תשובה אשמח להסבר ברור

בס"ד

שלום וברכת ד'

מי שלא התפלל שחרית בגלל אונס, יכול להתפלל פעמיים מנחה, תחילה מנחה רגילה ולאחריה תשלומי שחרית.

ערבית מתפללים מצאת הכוכבים (בממוצע בארץ משעה 18:12מתאים להיום).

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

כפר דרום אשקלון

תשובה

בס"ד
שלום רב,
מצאתי עבורך שעור של הרב אליעזר מלמד שמסכם את כל הנושא.
לפני כן אסביר שלא להתפלל בזמנו בגלל אונס פרושו שאין לך כל אפשרות להתפלל וזה לא תלוי בך: אם אדם נמצא במקום שאין לו סידור או שהוא עסוק במשהו שאינו יכול להפסיק - אם הוא בבעיה בריאותית שהוא חייב לטפל בה וכד'
אבל אם אתה עסוק במחשב או בקריאה או משחק זה לא נקרא אונס.
גם אדם שנמצא בעבודה צריך לעשות מאמץ גדול כדי לקיים תפילה בזמנה.

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=2788