תפילת שחרית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/03/13 21:14 ו בניסן התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברוך השם אני מתפלל כל יום ומניח תפילין, מדי פעם בבוקר אין לי זמן להתפלל שחרית כי לוקח לי בערך 40 45 דקות ואז אני קורא ברכות השחר ואז מניח תפילין עם קריאת שמע, השאלה שלי היא אם אני יכול להתפלל שחרית בלי הזמירות רק ברכות השחר, קריאת שמע עם תפילין ותפילת עמידה?

תודה רבה על הכל זה עוזר ומחזק :)

תשובה

שלום!

אם מתפללים עמידה לפני אמירת הזמירות, אי אפשר יותר לברך את הברכות שלהם ("ברוך שאמר" ו"ישתבח"). חבל להפסיד!

אם מתפללים בציבור ואין זמן להגיד את כל הזמירות ולהגיע ביחד עם הציבור לעמידה, אפשר לדלג על חלק מהזמירות (וטוב להשלים אחרי התפילה), העיקר לומר את הברכות ואת "אשרי".

בהצלחה!