תפילת שחרית קודם הזמן

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/07/02 21:14 טו באב התשסב

שאלה

בס"ד

שלום וברכה לכבוד הרב.

אני מתפלל מזה מספר חודשים במנין של 5 בבוקר,

ולפני זמן מה אמר לי אחד מחברי כי תפילה בשעה מוקדמת כזו "אינה מתקבלת" וכי אם אינני אנוס אסור לי בכלל להתפלל במנין זה ושזה מנין לאנוסים בלבד.

הבעיה המרכזית כאן היא שמדובר במנין גבולי אשר מספיק אחד חולה ואחד מחוץ לעיר והמנין בסכנה.

מה מוטב שאעשה?

האם עדיף שאמשיך להתפלל ולהבטיח את קיום המנין, עדיף לנטוש את המנין, או שעדיף להיות איתם על תקן "משלים בלבד" ואח"כ להתפלל במנין מאוחר?

בברכה ובתודה מראש על התשובה,

יאיר.

תשובה

בס"ד

תפילה בחמש בבוקר היום - היא תפילה עם הנץ החמה. והיא יותר מבסדר גמור.

אם תפילת י"ח היא קודם הנץ - בדיעבד זה בסדר. אם אתה משלים להם מנין וברכות קריאת שמע ותפילת י"ח הם אחרי עלות השחר - זה עדיף על כך שהמנין שלהם יתפרק.

אם תהיה על תקן של משלים בלבד - לא תעמוד בזה והמנין בסוף יתפרק. זה גם לא כל כך מכובד להיות בבית כנסת ולא להתפלל. זה מחליש את המתפללים ואותך.

אל תעשה זאת.

בהצלחה