תפילין כל היום?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 02/07/09 12:43 י בתמוז התשסט

שאלה

שלום רב הרב ברוך אפרתי!

רציתי לשאול או יותר נכון לבקש מאיפה יודעים כלומר קיצור שולחן ערוך/רמב"ם וכו' שמותר להניח פעמים ביום תפילין אני יודע שמותר אני פשוט רוצה להוכיח זאת למישהו

תודה מראש

תשובה

שלום

מצוות תפילין היא כל היום כולו, ומה שנהגנו להניח רק בתפילת שחרית, זה משום שאיננו ברמה הרוחנית המתאימה לשמירה על נקיון גופנו ומחשבתנו כראוי לקדושת התפילין.

תוכל לעיין בחיוב התפילין כל היום בשו"ע חלק אורח חיים סימן לז סעיף ב.
עיין גם בדברי הביאור הלכה במקום, המביא את התלבטות הפרי מגדים אם מי ששם תפילין כל היום מקיים כל רגע מצווה מהתורה או מדרבנן.
דעת הגר"א היא שאין פטור אוטומטי מהנחת תפילין כל היום, ורק מי שאינו זהיר פטור.
אך לא נהגו כרבינו הגר"א בזה, ואין לאנשים רגילים כמונו לשנות ממנהג כלל ישראל (כך אמר לי הגר"א שפירא ז"ל).

כל טוב