תפילות מספר חמדת הימים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/01/02 06:52 א בשבט התשסב

שאלה

לכבוד הרב שמואל אליהו שליט"א

שלום רב

אנו בקהילתנו היינו נוהגים בהוצאת ספר התורה בראשי חודשים לומר יהי רצון שמובא בסידור תפילת החודש עפ"י הוצאת ליוורנו

זה כבר תקופה די ארוכה שאין אנו אומרים "יהי רצון" זה מיכוון שהודיעו אותנו שרבני ארץ ישראל טוענים שאין לומר זאת שאלתי 1. מדוע אין לומר זאת 2. מה היא דעת הרב בנ"ד

מודה לרב על סבלנותו הרבה

תשובה

בס"ד

אנחנו לא נוהגים לומר ה"יהי רצון" המיוחד של ראש חודש ושל החגים, כל זאת בגלל שהמחבר הוא בעל ספר "חמדת הימים" ואנו נוהגים לא לומר תפילות שהוא חיבר בגלל שהוא היה תלמיד של שבתאי צבי שר"י.

נכון הוא שתפילה הזאת ואחרות כמותה מכילות הרבה ידיעות מתורת הסוד, אבל "מרשעים יצא רשע" ועל כן איננו מתפללים בלשונו, ומי יודע איזה כוונות שליליות הוכנסו במילותיו?

אני מצטער