תפילות- דחוף

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/11/09 15:32 ט בכסלו התשע

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני בת 18 ונמצאת כרגע בשירות הלאומי שלי, מאוד קשה לי להקפיד על תפילות עקב חוסר הזמן שיש לי.

בהתחלה התפללתי שחרית כל בוקר בבי"ס בו אני משרתת, אך מאוד במהרה המנהלת שמה לב לכך וביקשה שאתפלל לפני שאני מגיעה לבית הספר, אך זה בעייתי עבורי, כי אני מתחילה את עבודת הבוקר מוקדם וקשה לי לקום יותר מוקדם מהשעה בה אני קמה, אני גם בגרעין תורני והיום עמוס...

שאלתי היא- האם אפשרי שאני אתפלל רק תפילת מנחה כל יום עקב חוסר הזמן?

תפילת מנחה תמיד נראתה לי כ-"תוספת" לתפילת שחרית, ותפילת שחרית נראית לי יותר ערכית...

אך אין לי עוד אפשרויות, אם כך אוכל להתפלל רק קריאת שמע ותפילת מנחה כל יום?

תודה רבה (:

תשובה

בס"ד
שלום רב,
לכל הדעות אישה חייבת תפילה אחת ביום (לאשכנזים ראוי להתפלל שתי תפילות).
אפשר לצאת ידי חובת התפילה האחת גם בתפילת מנחה.
לפיכך בבקר תאמרי את כל ברכות השחר וכן קריאת שמע. ואחר הצהריים תתפללי מנחה.
אכן כפי שאת מבינה, ראוי יותר להתפלל שחרית. אם תצליחי לקום מוקדם, או ביום שאת לא צריכה למהר לעבודתך, תמשיכי להתפלל שחרית. תפילת מנחה תהיה רק ביום שבו קשה לך מאוד להשכים לתפילת שחרית.
בברכה