תפילה

חדשות כיפה הרב שי פירון 01/01/02 09:00 יז בטבת התשסב

שאלה

מהו המקור של תפילה במנייןחובה

תשובה

ב"ה

שלום רב!

נאמר: "הן אל כביר לא ימאס" ומכאן למדו שערכה של התפילה בציבור גדול מערכה של תפילת היחיד. ובתפילה של היחד מעיינין יותר בתפילתו של כ לאחד מה שאין כן ביחס לתפילה בציבור.
וכן הגמ' במסכת ברכות מתארת מהי תגובת ה' כשבא לעיר ולא מוצא שם תפילה של עשרה והדבר מגונה ומראה על בני העיר שליבם מרוחק מאהבת הי"ת.
ובכלל, תפילת הציבור מביאה לידי ביטוי שני עניינים משמעותיים. האחד - אמירת הקדושה מביאה לידי ביטוי את מטרתנו להופיע שם ה' בעולם, והתפילה במנין מסייעת לחוש בצרת הציבור וצרכיהם.

בברכה,

שי