תפילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/01/07 11:30 יז בטבת התשסז

שאלה

מה עושים שקמים בבוקר על רגל שמואל ואין חשק להיתפלל?

תשובה

שלום וברכה
יש הרבה זוויות למושג תפילה. חלק מהיסודות של המושג תפילה הוא עבודת ד'. עבודה מעצם הגדרתה אינה חייבת להיות דבר מה שרוצים לעשות אותו או שנהנים ממנו. עבודה היא דבר שחייבים לעשות.
על כן, לפעמים התפילה היא עבודה. לא טוב שתמיד היא עבודה, להפך – אנו שואפים לאהוב את התפילה ולשמוח בה ושהיא חלק בלתי נפרד מאתנו ומהווייתנו. אולם לעיתים יש תפילה שהיא עבודה. בימים כאלה כביכול אומרים לריבונו של עולם כי העמידה שלנו לפניו נובעת מכך שהוא חייב אותנו לעמוד בפניו, ואנו עושים את רצונו, ומצמצמים את מצב הרוח שלנו ולא מתחשבים בו, כי אם עושים את רצון ד', גם אם אנו עצמנו כעת לא כל כך מזדהים אתו.
זה גם חלק ממערכת הקשרים המורכבת שיש בין אדם לריבונו של עולם, שלעיתים האדם מכנס את עצמו לעשיית רצון שמיים גם בלי התמזגות פנימית, בתקווה שזו תתעורר מחדש ושתהיינה לו תפילות טובות מאלה.

כל טוב, ולוואי ותתקבלנה תפילותינו ברצון