תפילה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/10/02 00:48 ג בחשון התשסג

שאלה

בס"ד

לרב שלום רב!

הייתי בשיעור אחד שהעביר אחד המדריכים בסניף שלי (בנ"ע...) והוא אמר שיש חובה להתפלל בתפילה שהחכמים כתבו לנו .

האם זה נכון?

האם מבחינה הלכתית יש לי חובה לומר את התפילה שכתבו לי...?

למשל מה רלוונטי לי לעכשיו למלשינים אל תיהי תיקווה הרי זה היה רק כדי להרחיק את המלשינים מהבתי כנסת בתקופה ההיא אז למה אני צריכה לומר את זה עכשיו...?

ובמיוחד למה אם יותר קל לי (ואני מתכוונת הרבה יותר)לומר את התפילה מהלב ובאמת להתכוון

הרי אחרי הכל אני אומרת פחות או יותר את מה שאומרים בתפילה רק במילים שלי...

אני מרגישה שככה אני באמת מדברת עם ה' ומודה לו על כל הטוב שהוא ברא לי!

סליחה על האורך אבל עליי זה הקל תודה רבה

שיפרה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

המדריך שלך צודק.
אנא עייני בהרבה תשובות שנכתבו באתר בנושא זה.

לגבי תפילת למינים ולמלשינים אנא עייני בספר "נתיב בינה" חלק א
עמוד- 238-לגבי הנוסח של הברכה,
ועמוד - 321 לגבי ההסבר של הברכה.

בהצלחה,

עוזיאל