תפילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/02/14 20:53 כב באדר א'

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני בן 13 וחצי, שומר שבת, ואני מגיע בקביעות עם אבי לבית הכנסת במושב שלנו. הרב מזמין אותי לפעמים לעלות ולברך את ברכות התורה ואני מסכים.

אך כאשר אני מתחיל לדבר ולברך משתנה לי הקול וכול הגוף שלי מתחיל ממש לרעוד ואני לא מצליח לשלוט על זה.. כיצד עליי לנהוג? האם זה משהו טבעי? יש לך טיפים בנושא כיצד זה יעבור? דבר זה קורה לי רק שאני עולה לברך את ברכות התורה ובשאר התפילה זה לא קורה לי ואני מתפלל בקול חזק והמון ביטחון..

תודה רבה,

תשובה

בס"ד
שלום רב,

זה ביטוי של התרגשות. המעמד של ברכה בקול כשכולם שומעים קצת מרגש אותך, ההתרגשות גורמם לרעד בגוף וגם לשינוי בקול.
גם לי קורה כך כשאני מתרגש או מתוח.
הדאגה שלך מהענין מעצימה עוד יותר את הקושי, לכן כדאי לך להתעלם מהדברים ולעשות מה שאתה צריך לעשות כרגיל: לברך, להתפלל וכו'
כאשר תתרגל לדברים האלה ההתרגשות תפחת והענין יחלוף.