תפילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/08/13 17:24 א באלול התשעג

שאלה

שלום רב,

יש לי מספר שאלות כללית בנוגע לתפילה,

1. מאיזה שעה מותר להניח תפילין בבוקר? ב4 וחצי מותר? ואם זה יוצא לפני הנץ כי בימינו הנץ הוא ב6 .. ועכשיו כשאיחרו את המועד של שעון החורף זה ייצא עוד כמה חודשים גם כמעט ב7 בבוקר........

2. מותר לברך על הטלית כשיש חושך בחוץ? נניח ב4-5 בבוקר.

3. בחודש אלול כשאומרים סליחות.. אם אומרים בבית הכנסת שלי ב5 ואח"כ יש שחרית, חייב להגיד לפני הסליחות את ברכות בשחר או אפשר אחרי?

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הזמנים מדויקים. זה לא 'בערך' אלא 'בדיוק'.
יש לוחות בהם כתוב מה בדיוק הזמן הנכון לכל יום ויום. יש הבדלי דקות גם בין אזורים - לכן בלוחות מדויקים יש גם אפשרות לציין את המקום.
עיין בקישור
http://www.yeshiva.org.il/calendar/
אם קמים לסליחות לפנות בקר אומרים את ברכות השחר לפני הסליחות (רק ברכת 'הנותן לשכוי בינה' יאמר מעלות השחר ולא קודם).