תפילה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 30/08/02 00:01 כב באלול התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב הייתי מעוניינת לדעת האם בתפילת ערב שבת אני צריכה לעמוד בקבלת שבת או שצריך רק במזמור לדוד ובבית האחרון של לכה דודי אבל אני ראיתי כמה אנשים שכן עומדים האם זה לכבוד השבת יש איזה מנהג או משהו ???שאלתי האם צריך לעמוד?

והשאלה השניה אני מתפללת מנחה בבית לפני הדלקת נרות האם כאשר אני מגיעה לבית כנסת ויש חזרת הש"ץ האם אני צריכה להגיד מודים ולהשתתף בחזרת הש"ץ? אודה לך אם אקבל תשובה מהירה עוד לפני השבת "ניצבים" תודה רבה שבת שלום ושנה טובה

תשובה

מיכל שלום
סליחה על האיחור.
בתפילת ליל שבת עומדים ב"מזמור לדוד"וב"בואי לשלום".
עלייך לומר מודים, כמן כן עלייך לענות קדיש וקדושה של מנחה.
בברכה
אייל קרים