תפילה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 30/04/12 17:58 ח באייר התשעב

שאלה

שלום וברכה. רציתי לברר עינין שמציק לי לא מעט בעקבות הצרות שלאחרונה רק מתגברות בחיי הפרטיים. הרי נאמר שכל מי שכועס תפילתו לא מקובלות לפני ה', ככה גם נאמר על דוברי לשון הרע וכו'... אני כמובן משתדלת לא להכשל אבל זה קורה אצלי. אז למה להתאמץ להתפלל בכלל? ! אולי מוטב לנסות ולשפר מידות ורק אחרי שזה יהיה מתוקן כמו שצריך להתפלל ככה התפילות תעלנה ישירות

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

צריך לעשות הכל גם להתפלל וגם לתקן את המידות,

יתרה מזאת, ברגע שאדם קבל על עצמו לתקן את הכעס או את שמירת הלשון הרי הוא בעל תשובה ובהחלט זה עוזר לקבלת התפילה,

לא צריך להמתין עד התיקון הגמור של על המידות כדי להתפלל.

אגב, חלק מהתפילה יכול להיות על עזרה בתיקון המידות.

בברכה,

דני ארגמן