תפילה

חדשות כיפה הרב שי פירון 03/04/02 12:41 כא בניסן התשסב

שאלה

הקב"ה והתורה כאילו מלמדים אותנו כל מיני ערכים ומידות.

אחד מהם הם צניעות (לא צניעות חיצונית ).

עכשיו הנה השאלה למה הקב"ה צריך שבכל יום נהלל ונשבח אותו (אם זה בתפילה ברכות וכו.. )

כאילו אני לא אומרת שאנחנו לא מבינים למה ,אבל למה הוא צריך (רוצה???) את כל זה!!??

תשובה

ב"ה

שלומות,

נכון. זה באמת לא בסדר שהקב"ה רוצה שנשבח אותו, נהלל אותו, נברך אותו.
כל זה נכון וגם אני מצטרף לתמיהתך. אלא, שאין כך פני הדברים.

החל מהבנת המילה ברכה, שאין פירושה דברי שבח שלנו - כבני אדם - לכבודו של הי"ת אלא המילה ברכה באה מלשון "הברכה", שהיא פעולה בוטאנית של חיבור וקישור השונים והפיכתם לאחד. וכן פירוש נוסף למילה זו הוא להתכופף, כמו שפירשו המפרשים את הפסוק "ויברך את הגמלים".
וכוונת הדברים היא שאנו מודים לה' על שהואיל להתחבר אלינו, כביכול, לכופף עצמו אלינו.

בכך הוא מביא לידי ביטוי את אהבתו אלינו ואת רצונו להחיותנו. כך גם המילה קורבן מביאה לידי ביטוי את החפץ בקרבה.

גם דברי השבח אותם אנו אומרים בתפילה באו בעיקר למעננו. להבהיר את מערכת היחסים בין אדם לאלוקים. להבין את קטנותנו ודלותנו.

בברכה,

שי