תפילה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 26/08/10 22:55 טז באלול התשע

שאלה

שלום הרב.

אניבת 21 נשואה ב"ה בשמחה ובאושר.

אני מרגישה שאינני זקןקה להתחבר לקב"ה ע"י תפילה,אני מרגישה שבדרכים אחרות אני הרבה יותר מחוברת אליו-כמו למשל עבודות בית,לימודים(למען שנזכה שבעלי יישב וילמד תורה הרבה שנים ככל האפשר).מצד אחד זה מתסכל אותי כי זה כן קצת חסר לי לבקש ולהתחנן על מה שאין לי ולהודות כמובן על מה שיש לי כי בשבתות אני מתפללת וזה מאוד ממלא אותי.

אני גם עובדת וגם ככה קמה מוקדם,לקום יותר מוקדם לתפילה יהיה לי נורא קשה.

אני לא יודעת איך לחזור לתפילות כמו שהייתי פעם.

אשמח לעצות רוחניות ומעשיות.

תודה רבה לרב.

אפרת

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. התפילה - בראש ובראשונה - היא מצוה, שמצווים בה גם גברים וגם נשים (שו"ע קו,א),
התפילה לא באה לענות על הצורך של האדם להתחבר לקב"ה,
כמו כל מצוה אחרת, סוכה לולב מצה או הדלקת הנר שגם אם לא מרגישים צורך אנו מצווים לקיים אותה,
וכך היא פועלת את פעולתה וקדושתה על היחיד ועל הציבור.

ב. נכון שכאשר "מחוברים" יש יותר חשק ומוטיבציה לקיים את המצווה,
אבל המצוה מספיק חשובה כדי לקיים אותה גם אם לא מרגישים צורך,
אדם שילך לעבוד רק אם הוא מחובר לעבודה, לא יצליח לפרנס את בני ביתו...

ג.לכתחילה אישה צריכה להתפלל תפילת שמונה עשרה,
אך אם הדבר קשה אפשר לומר איזה בקשה ובזה יוצאות ידי חובה מן התורה,
כמו כן אם קשה להתפלל בבוקר תפילת שמונה עשרה, אפשר להתפלל מנחה,
בהפסקת העבודה או בסופה.

ד. שאלת איך לחזור לתפילות כמו בעבר,
זו אכן משימה שדורשת עבודה וריכוז,
חשוב ללמוד עניני התפילה מידי פעם (מתוך ספרי אמונה), זה גורם להתעוררות לתפילה.

ה. נקודה אחת צריך לציין, שעל התפילה נאמר ממעמקים קראתיך ה'.
אחת המשמעויות היא שאם אדם מרגיש שטוב לו בחיים ויש לו את הצרכים הבסיסיים,
לא יוכל להתפלל כראוי, כיון שחלק מרכזי של התפילה הוא בקשת צרכים,
לכן, אע"פ שבדרך כלל אדם צריך להדגיש את השמחה במה שיש,
כאשר נגשים לתפילה צריכים להרגיש כרשים, כאנשים שנמצאים במעמקים,
ורק כך תוכל התפילה לצאת מן הלב ולא רק מן השכל.

שנזכה!

בברכה,

דני ארגמן