תפילה על זיווג

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 21/06/09 14:59 כט בסיון התשסט

שאלה

שלום רב,

האם מותר / רצוי להתפלל על זיווג או על צרכים אחרים בשבת? שהרי שבת היא מלזעוק...

הבנתי משיעור שלמדתי שאין לבקש בשבת על צרכים וחסרונות.

ובהזדמנות זו, כיצד ראוי ונכון להתפלל על זיווג?

תודה רבה ושבוע טוב.

תשובה

שלום

מותר גם בשבת להתפלל על זיווג, שכן זה כרפואה שאנו מבקשים לחולים (להבדיל כמובן) בעת העליות לתורה.

התפילה על הזיווג ראויה להיאמר בברכת שמע קולנו שבשמונה עשרה, לפני חתימת הברכה.
ובשבת בעת ברכת כהנים, לפני שהם מסיימים, כך שכל הקהל יענו על תפילתך אמן, וכן באלוקי נצור לפני יהיו לרצון האחרון.

מקובל בישראל מנהג עתיק להתפלל על כלל ישראל בקברי אבות (חברון, שכם, בית לחם וכדומה), ולכלול בתוך התפילה הכללית גם את הצורך הפרטי.

יה"ר שתזכי לבן זוג בעל מידות טובות וירא שמיים