תפילה לשבויים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/03/02 04:25 ו בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

לכב' הרב

לפני כמה חודשים הוכרזו שלושת השבויים כהרוגים והוריהם ישבו עחיהם שבעה.

לפי מה שהבנתי, כעת, ההורים חזרו בהם ועדיין מחזיקים בתקווה שהבנים חיים, מאחר והתקבל מידע חדש או שהקודם כבר לא מספק. התרשמותי זו נובעת מידיעות ברדיו לפיהן סירבו ההורים להשתתף בעצרת זכרון לחללי צה"ל וגם מביקור באתר שלהם באינטרנט.

השאלה שלי היא: האם להתפלל עליהם שישובו? כלומר, האם זה מותר לאחר שהוריהם ישבו עליהם שבעה, או שזו תפילת שווא?

תשובה

בס"ד

ישיבת השבעה לא היית נכונה כיון שעדין לא התיאשו מלקברם. הלכה בשולחן ערוך יורה דעה סימן שמא
(ד)

"מי שמת בתפיסה ולא ניתן לקבורה לא חל על הקרובים אנינות וגם אבילות לא חל עליהם כיון שלא נתייאשו מלקברו וכן אם קרובי המת בתפיסה אין אנינות חל עליהם וכן מי שנהרג בדרך או גררתו חיה או שטפו נהר ולא נתייאשו מלקברו אין על הקרובים לא דין אנינות ולא דין אבילות ומונים לו שבעה ושלשים מיום שנתייאשו מלקברו"
---
כך שהישיבה שלהם על שבעה היתה "כאילו" בלבד. שהרילא נתיאשו מלקברו. וכעת אתה מספר שלא התיאשו כלל מחייהם.

למעשה התפלל עליהם שהקב"ה יעשה עימהם הטוב. שירחם על משפחתם. שירחם על עמו ישראל על יגי כך שיתן שכל וכח ועוצמה למנהיגיו - אמן.

: