תפילה לפנות בוקר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/08/10 22:33 ח באלול התשע

שאלה

שלום הרב!

בעוד כמה ימים אני ומשפחתי נוסעים לחו"ל, ונאלץ לקום ב-3 בלילה לשדה התעופה. השאלה שלי היא האם יש להגיד ברכות השחר עוד בבית (ולאחר מכן להתפלל בביכ"נס בשדה התעופה)? או שיש הלכה שונה בעניין...תודה רבה!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אדם שצריך לקום לשמירה או לעבודה לפני אור הבוקר, אין ראוי לדחות את ברכות השחר עד לתפילת שחרית, אלא עדיף לברך את כל ברכות השחר מיד לאחר הקימה מן השינה, למרות שעדיין לילה. אבל לפני חצות הלילה אין לברך את ברכות השחר, ולכן אדם שקם מן השינה לפני חצות, ימתין עד לאחר חצות הלילה, ואז יברך את ברכות השחר. ולגבי ברכת "הנותן לשכווי בינה", לכתחילה יש לברך אותה לאחר שיאיר היום או לאחר שישמע קול תרנגול, אבל בדיעבד יכול לברך אותה מחצות הלילה יחד עם שאר ברכות השחר (מ"ב מז, לא , ובאו"ה שם, כה"ח מז, מט).

התשובה מתוך שעור של הרב אליעזר מלמד בקישור
http://www.yeshiva.org.il/midrash/Shiur.asp?id=1947