תפילה לנשים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 11/05/02 14:41 כט באייר התשסב

שאלה

האם אישה יכולה לקבל על עצמה להתפלל רק תפילת מנחה? מאד קשה לי להתפלל בבוקר כיוון שאני קמה מאד מוקדם לעבודה.

תשובה

ב"ה ה' סיון תשס"ב

לשרה שלום!

על פי ההלכה אשה צריכה להתפלל תפלה אחת ביום, למרות שיש פוסקים שהמליצו על שתי תפלות, כך פוסק המשנה ברורה. לכתחילה עדיף להתפלל תפלת שחרית, שהיא התפלה המרכזית ביום, אבל אם הדבר קשה עליך, הן מפאת קוצר זמן, ואם תתפללי התפלה עלולה להיות בחפזה וללא כוונה, עדיף שתתפללי באותם ימים תפלת מנחה, אבל בימים שיש לך אפשרות עדיפי את תפלת שחרית.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת