תפילה להשבת השבויים רלבנטית?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/06/09 17:33 יא בסיון התשסט

שאלה

שלום

רציתי לדעת אם יש עניין להתפלל להחזרת שבויים שככל הנראה (לצערנו)כבר לא יחזרו או אם צריך להתפלל להצלת השבויים(ש-ה' ישמור עליהם בחיים)בעוד אנו יודעים שהסיכויים לזה שהם חיים קלושים? כמו רון ארד, צבי פלדמן, גיא חבר יהודה כץ ועוד?..

תודה רבה, שא ברכה

תשובה

שלום

גם אם נדע בודאות שאינם בין החיים, יש מקום להתפלל.
שכן איננו מתפללים רק על החיים אלא גם שגופותיהם יזכו לקבר ישראל.
ואכן יש להתכוון ש 'ד' ישמרם' על הגוף ולא רק על הנפש. היהדות רואה בגוף דבר קדוש, המבטא את נשמת ישראל, ולא רק כלי תועלתני ללא ערך.

ומה עוד שאיננו בטוחים לגבי כולם שאינם חיים.

כל טוב