תפילה לבנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/07/02 08:51 כז בתמוז התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

אני אישה נשואה ומתפללת כמובן תמיד לילדים. אולם תמיד נהוג לברך ב"בנים זכרים" בלבד. גם אחרי בנים רבים. קשה לי מאד עם זה. אני יודעת, אני רוצה בנים, אבל אני רוצה גם בנות. ובנוסף, אם יש רק בנים, לא מקיימים את מצוות "פרו ורבו" אז למה אנחנו מתפללים כל הזמן רק לבנים???

תודה.

תשובה

בס"ד

את יכולה להתפלל מכל הלב לבנות. זה מצוין וטוב ומבורך ומעולה.

אני יכול לספר לך על "מעשה רב" - אבא שלי שהתפלל הרבה לבת וקיבל.
גם אמא שלי ביקשה ברכה מהבבא סאלי לבת. והוא הבטיח לה שיום יבוא אחרי הרבה זמן ותהיה לה בת. ובאמת אחרי 17 שנה היא זכתה לבת.

את גם יכולה.

בהצלחה