תפילה ומנהג אבותי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/09/03 15:14 כו באלול התשסג

שאלה

שלום רב וברכה רבה,

מנהג אבותי להתפלל בנוסח "ליוורנו", ובמקומות בהן התחנכתי, התפללתי במנהג "ספרדים ועדות המזרח" המקובל כיום. האם מותר לי להתפלל בנוסח אבותי (כגון לענות ברוך הוא וברוך שמו בברכות בהן יוצאים ידי חובה, ולומר הלל בברכה כש"ץ בראשי חודשים וכו') או שמא עלי לעשות התרת נדרים?

בברכת שנה טובה ומבורכת,

פורת

תשובה

בס"ד

המנהג של אבותיך הוא מיוסד על אדני ארץ ומצוקי תבל ולא מזניחים אותו ח"ו או מעירים למי שנוהג כך. רק שעדיף ללכת לפי המנהג הרגיל בארץ ישראל שנקבע על פי גדולי החכמים והמקובלים ומתאים יותר לארץ ישראל.

שנה טובה