תפילה, התעמלות, משפחה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 23/06/09 23:45 א בתמוז התשסט

שאלה

ב"ה

שלום רב,

ברכת המשך עשייה מבורכת באתר לרבנים, למשיבים ולצוות האתר.

ברצוני לשאול כמה שאלות:

א) האם תפילת מנחה (שמונה עשרה) שהתחלתי להתפלל לפני השקיעה ובמהלך התפילה שקעה השמש היא תקינה? האם הדין זהה לגבי זמני סיום שאר התפילות?

ב)האם יש לחדול או להפחית בהתעמלות שמחממת את הגוף ועשויה להביא לידי קרי (מקרה שכבר קרה לי בַּיום, האם היה בכך איסור)?

ג)מה מידת האחריות שלי על חינוכו של אחי הקטן? באילו אמצעים מותר לי להשתמש במסגרת כך?

לילה טוב ותודה רבה מראש על ההתייחסות

תשובה

שלום

א.מותר להתחיל מנחה לפני שקיעה, ובמהלכה תשקע השמש.
הדין זהה גם לגבי שאר תפילות, והכווונה כמובן לשמונה עשרה. הולכים אחר רגע התחלת שמונה עשרה.

ב.אם זה מביא לפעמים לטומאה מקרית, ללא כוונה, יש בכך מידת חסידות לחדול, אך אין חובה ממש. אמנם, מצא דרך אחרת להתעמל ללא הבעיה הזו, התעמלות היא חשובה מאד לבריאות.
אך אם זה מביא לעשיית עבירה והבאת טומאה במתכוון, אסור מן הדין להתעמל כך.

ג.האחריות לחינוכו היא על ההורים. אתה אחראי לסייע להם. שאל אותם כיצד הם רואים אותך משתלב בחינוך.
בכל אופן, אסור לך להכות או להכאיב לאחיך.

כל טוב