תפילה בראש השנה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/08/10 11:27 יז באלול התשע

שאלה

שלום לרב.

רציתי להתייעץ בקשר לדילמה לא גדולה אך אני רוצה לדעת מה הדבר הנכון לעשות.

אנו זוג ילד .בעלי כעת עזב את הישיבה בה למד ומתחיל לעבוד.

עברנו דירה וכעת גרים ביישוב בו יש ישיבה, אך לא לומדים בה.

עד עכשיו נשארנו לראש השנה בישיבה בגלל התפילות, האוירה וכו..

כעת אנו ביישוב חדש ואנו מתלבטים היכן להיות. בעלי מאוד רוצה להשאר בגלל התפילות והנוסח(אני מבית ספרדי) ובשבילי ראש השנה זהו חג עם המשפחה ואשמח להיות עם הורי.האם זוהי תפיסה נכונה?

במקום בו הורי גרים יש בית כנסת אשכנזי אך קטן ויש בו בערך מניין וקצת. האם זה נכון שנעשה את הויתור על התפילות או שזה לא כ"כ נורא. מה התפיסה צריכה להיות להמשך החיים?

תשובה

לשואלת שלום,

א. ראש השנה הוא יום הדין, יום מאוד רציני שהאדם מרוכז בעצמו, בחשבונו האישי,
עיקר היום הוא התפילות ההתרוממות וחשבון הנפש, היום הזה לא מתאים להיות משפחתי במובן הרחב,
לכן חשוב להיות במקום שבו עבודת התפילה מרוממת יותר.

ב. ישנם חגים אחרים בעלי אופי אחר כמו פסח סוכות וכדומה, שהדגש הוא שמחה ואז מתאים יותר לביקורים משפחתיים.

בברכת שנה טובה!!

בברכה,