תפילה במניין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/05/13 00:38 י בסיון התשעג

שאלה

שלום רב.

אני תלמיד ישיבה תיכונית. כל יום א' אני נוסע לישיבה. בימי א' אני מתעורר בשעה 6:00 כדי להתפלל במניין של 6:15, ולאחר התפילה אני חוזר לישון, אבל לא תמיד מצליח, ומאוד קשה לי לקום בבוקר. האם אני יכול לקום בשעה הנוחה לי ולהתפלל ביחידות מלכתחילה, כל שבוע?

יש לציין שאין מניין אחר בשעה היותר מתאימה לי באזור שלי.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה יכול לקום מתי שאתה רוצה, להתפלל (או לא להתפלל...) איך שאתה רוצה - יש בחירה חופשית!

אם אתה רוצה לקום להתפלל במנין - הפתרון פשוט - תלך לישון יותר מוקדם!

אם אתה הולך לישון מאוחר - אתה מחליט שהדברים שאתה עושה מאוחר בלילה יותר חשובים לך מאשר לקום בבקר לתפילה במנין.

אתה אחראי ואתה קובע אם תוכל לקום לתפילה במנין או לא.
זו הבחירה החופשית שלך - זו האחריות שלך ואתה תישא בתוצאות.

כך זה בכל התארגנות - לפי ההשתדלות יהיו התוצאות.