תפילה באוטובוס ומיים אחרונים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/05/09 15:02 כג באייר התשסט

שאלה

מספר פעמים בשבוע אני נוסעת מוקדם מאוד בבוקר מחוץ לעיר ולכן מתפללת באוטובוס. האם יש בעיה להתפלל שמונה עשרה כאשר יושב אדם (שלא מתפלל) במושב שלפני?

(לפעמים יש מקומות באוטובוס שלא יושבים במושב שלפניהם, אבל לא תמיד זה קורה וגם אם כן בדר"כ אני מגיעה ל18 כאשר האוטובוס עדיין לא עצר בכל התחנות שבהם אנשים עולים).

האם מים אחרונים זה חובה? (אני אשכנזיה ואצלנו בבית, חוץ מגיסי, אף אחד לא נוהג ליטול מים אחרונים).

תשובה

שלום

מותר להתפלל במצב שתיארת, שיש סברא לדון את הכסא הגבוה כמחיצה. אך עדיף שתשבי לפני מקום ריק.

שתי סיבות למים אחרונים- ניקוי הידיים ממלח המזיק לעיניים, והכנה של התקדשות לקראת הברכה.
וישנה עוד סיבה של תורת הסוד.

הסיבה הראשונה בטלה היום, הסיבות האחרות קיימות.

רוב הפוסקים הורו ליטול גם היום מים אחרונים, מקצתם ביטלו את החיוב.

אם לאבא אין מנהג, את רשאית לנהוג כדעת המקלים, אך ראוי שכן ליטול ידיים ולא להקל.

כל טוב