תענית ימי השובבים

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 19/01/10 15:12 ד בשבט התשע

שאלה

שלום,

בעירי עכו נערכת תענית בציבור של ימי השובבים ובמודעה שהתפרסמה היה רשום שיש לקבל אותו ממנחה של היום כלומר ד' בשבט והתיקון והתענית עצמה זה ה'.

כמה שאלות:

1. מה זאת אומרת לקבל את התענית במנחה של היום, מה עליי לעשות או לומר במנחה?

2. ממתי אסור לאכול ולשתות?

אודה לכם אם תוכלו לענות לי בהקדם כי תפלת מנחה ממש עוד מעט.

ברכה ובשורות טובות,

תשובה

בעזה"י

שלום

צר לי על האיחור.
עם זאת, למרות שלפי רוב הסברות תענית שובבי"ם ממשיכה לפרשיות תרומה תצווה רק בשנות עיבור- יש שסברו שניתן להמשיך לפרשיות ת"ת גם בשנה רגילה.
ובוודאי גם אם יתענה אז- לא יפסיד...

בכל מקרה, תענית שאינה תענית ציבור שנקבעה לכלל הציבור יש לקבל בשעת תפילת מנחה ביום שלפני התענית.
בסוף תפילת העמידה אחרי "אלוקי נצור" יש לומר את קבלת התענית כפי שמופיע בסידורים או לפחות לומר "ריבונו של עולם הריני לפניך בתענית למחר בלי נדר ובלי שבועה".
אם לא זכר בשעת תפילת מנחה יכול לומר הנוסח עד שתשקע השמש.
אזי הוא קיבל על עצמו תענית יחיד שתחול מעלות השחר שביום לאחר שקיבל את התענית ועד צאת הכוכבים.

ובכל מקרה הדרכה טובה לדור הזה במקום תענית אכילה יעשה תענית דיבור (כך שמעתי מהרב מרדכי אליהו שליט"א)

בברכה
אור
צוות ישיבת צפת