תעניות ציבור

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/08/09 18:49 כז באב התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב.

רציתי לשאול האם מותר לאכול פיצה ולראות סרט (סתם בבית) בלילה שלפני תענית ציבור. האם למרות שהצום עצמו מתחיל רק בהנץ, האבל עצמו מתחיל בלילה? ואת האמת שאני שואלת גם בכללי לגבי תעניות ציבור אבל גם לגבי תענית הציבור על שפעת החזירים שתתקיים מחר שאותה אני בלי נדר ובעז"ה אקיים.

תודה רבה!

תשובה

בעז"ה ברכה ושלום
מעיקר הדין אין דיני אבל חלים בלילה שלפני הצום, גם לא בערב י"ז בתמוז.
אמנם, מבחינה חינוכית זו שאלה חשובה, מתוך איזו אוירה את רוצה להיכנס לצום. אני ממליץ לך לחשוב בעצמך, אילו בילויים יאפשרו לך לנצל את הצום למטרה עבורה נקבע- תשובה ותפילה, ואילו בילויים יפריעו לך להשיג מטרה זו.
צום מועיל וקל.

בברכה
עוזיאל אליהו