תספורת לאישה באבלות שלושים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/08/13 09:35 כג באלול התשעג

שאלה

שלום רב!

אני במהלך השלושים למות אבי. אני רגילה להיות עם שער קצוץ (מסתפרת כל שבוע). מאחר וכבר קיבלתי "הערות" מאנשים קרובים ואני מתחילה עבודה חדשה בשבוע הבא, רציתי לשאול אם יש מקום להקל?

תודה, שנה טובה ובשורות טובות!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בנושא זה יש מחלוקת בין אשכנזים וספרדים: "אשה שאבלה על אחד מקרוביה, שלאיש אסור להסתפר בשלושים יום של האבלות, ואילו לגבי אשה, פסק מרן השולחן ערוך שמותרת בתספורת תוך שלושים יום, והרמ"א חולק וסובר שגם על האשה חל איסור תספורת שלושים יום"*.

לכן אם את רווקה ספרדיה או נשואה לספרדי את יכולה להסתפר.
אם את אשכנזיה או נשואה לאשכנזי, אסור לך להסתפר 30 יום. אח"כ צריך שיגערו בך ויאמרו לך להסתפר.

*מתוך
http://www.halachayomit.co.il/displayRead.asp?ReadID=68