תנור built-in ומקצפה

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 04/04/02 15:01 כב בניסן התשסב

שאלה

שלום רב,

1. האם ניתן להשתמש במקצפה גם לעוגה חלבית וגם לעוגה פרווה?

2. כמה זמן לאחר אפיית עוגת גבינה ניתן להכניס בשר לתנור (בעל תא אחד)

תודות.

תשובה

1.וודאי עדיף מקצפות נפרדות לחלב ולפרווה, וניתן בקלות ובזות לרכוש אותם.
אולם עד שתקני עוד זוג מקצפות ניתן להשתמש בתנאי שהבלילה המקציפים אותן (כשיש היא חלבית) אינו לא חם ולא חריף.
2. בתנור עם תא אפיה אחד:
א. לכתחילה אין לאפות בשרי וחלבי כלל באותו תא אפיה.
ב. אם אפה בשרי ורוצה לאפות חלבי – יש לנקות היטב את התנור ולהפעיל אותו על החום הגבוה ביותר למשך כחצי שעה.
אח"כ יכול לאפות חלבי בתבנית חלבית (וכן להיפך כמובן).

(התשובה על התנור מובא מפםקו של הרב אליקים לבנון - רבה של אלון מורה וראש ישיבת ברכת יוםף)