תנור בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/07/02 18:48 ה באב התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

הייתי רוצה להענות אם אפשר על מספר שאלות

והן:

1. האם חימום אוכל בתנור נחשב הטמנה?

2. האם הכנסת אוכל המבושל כל צורכו {מערב שבת}

לתוך תנור חם הפועל מערב שבת מותרת בשבת בבוקר

לאחר שהאוכל עצמו התקרר ולא הוכנס לתנור מערב שבת אלא בשבת בבוקר.?

3. אם הדבר מותר, האם מותר להניח אותו על בסיס התנור או רק על הרשת?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

המשנה אומרת שהכנסת אוכל בתנור אסורה מערב שבת. וכך נפסק להלכה בשו"ע אורח חיים סימן רנג: "ותנור אפילו הוסק בקש וגבבא - אסור אפילו לסמוך לו אפי' אם הוא גרוף וקטום. וכל שכן שאסור לשהות בתוכו או על גבו".

והיו מקילין פעם לומר שהתנורים שלנו אינם חמים כמו של פעם ומותרים.
היתר זה "אולי" היה נכון בדורות עברו. אבל בדורינו שהתנורים הרבה הרבה יותר חמים מאלה המוזכרים במשנה דינם חמור כמו אלו שבמשנה (לפחות) ואסור להניח בתוכם אוכל – אפילו לא בערב שבת וכל שכן שאסור להחזיר בשבת עצמה.