תנועת אריאל - צניעות או פילוג

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/05/02 08:35 כא באייר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום,

רציתי לדעת מה חושב הרב על תנועת "אריאל".

האם זה טוב שהקימו אותה? האם תנועה כזאת גורמת לפילוג? או שזה טוב שיש תנועה שהיא יותר צנועה ושאינה מעורבת?

בתודה מראש וכל טוב!

בתיה

תשובה

אני חושב שאריאל זו תנועה טובה מאוד. אין שום הכרח שבציבור הציוני יהיה חינוך מעורב. יכול בהחלט להיות חינוך נפרד טוב ציוני מעניין חיובי וכד'
פעם היו גם בתי הספר בחינוך הציוני מעורבים ולבסוף הגיעו כולם למסקנא שהנפרד הוא יותר אמיתי יעיל ועל פי ההלכה.
גם בתנועת הנוער צריך להיות חינוך נפרד ויבורכו כל אלה שנותנים יד לתנועת אריאל.
אסור להאשים את התנועה בפילוג. כל מי שמאשים באשמה כזו צריך לשאול אל עצמו אם הוא לא "שתלטן". האם רק למי שחושב מעורב מותר להביע את דעתו ולהקים תנועת נוער. למה לכפות דעות על מישהו אחר?
אין בתנועת אריאל שום דבר מן הפילוג. ח"ו זו זכותו של כל אחד לחיות על פי אמונתו. כל מי שיאמר לך "פילוג" – בדוק אותו היטב. כי באשמה זו הוא מעיד על עצמו שהוא נגוע בדיקטטורה.