תנועות נוער

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/07/02 10:25 כב בתמוז התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום .

אני חניכה בבני עקיבא שבט עמיצור ורציתי לומר שקראתי באתר שאלות ותשובות בקשר למחנה וכתבת שם שאם ישנם אנשים חזקים הם יכולים לצאת למחנה ולהשפיע ושלמחנה יש חשיבות רבה ואם אם אותם ילדים לא יצאו למחנה הם לא יעשו דברים מועילים יותר אז רציתי לשאול אך יתכן שנגיד שאם יש בת חזקה למשל שתצא ותשפיע אבל האם אדם יכול להגיד " אני אני מספיק חזק כדי לעמוד על דעתי לי זה לא יקרה" כלומר אני לא יושפע מהם ומה יקרה אם הוא לא מספיק חזק ? הוא יפול. "אין אפוטרורופס לעריות " ודבר נוסף גם אם אותם חניכים לא יעשו דבר מועיל יותר לפחות זה לא יהיה במסגרת אחריותה של התנועה שאני אוהבת כל כך אך גם מזועזעת .

תשובה

ב"ה

שלומות!

אל לך להיות מזועזעת. עדיף לפעול, לשאוף לתקן ולהמשיך קדימה.
ב"ה, אנו הולכים לביה"ס עוברים ברחוב, נחשפים וממשיכים קדימה. בני עקיבא תרמה, תורמת ועוד תתרום להגברת יראת השמיים של רבבות. אסור לראות רק את המומים של התנועה. צריך לראותץ את הטוב והיפה. את הדברים שמביעים את הערך העמוק של התנועה. את החיבור של אנשים שונים מסביב לשמו של רבי עקיבא.
בטח תחשבי שאינני יודע מה המצב. "הוא מרף". לא. אני יודע מה המצב. דווקא בגלל זה אני אומר: בואו נשנה!
אם לא היה לנו את הכח, העוצמה והנכונות, לא היינו מקימים מדינה, לא היינו עולים לארץ. היינו נשארים בברוקלין. שם יותר בטוח מבחינה דתית!
עכשיו אנו בונים עוד קומה בתהליך הגאולה. זה קשה, זה מסוכן. זה יצליח!!!!

בברכה,

שי